cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

El PNB demana a EH que es desmarqui de la violència

El secretari del PNB, Ricardo Ansotegi, instà ahir Euskal Herritarrok (EH) que es desmarqui dels actes de violència de carrer perquè si no, «serà inviable qualsevol acord de col·laboració amb el PNB» en les institucions. D'aquesta manera, mostrà el seu convenciment que si EH «es desmarca, desapareixeran aquest tipus d'activitats violentes».

No obstant això, rebutjà les crides realitzades pel PP i pel PSE-EE al seu partit perquè rompin les seves relacions amb la formació dirigida por Arnaldo Otegi. «Una cosa és que exigim que es desmarquin i una altra és que trenquem qualsevol diàleg amb EH, perquè no seria sensat», apuntà.

En la seva opinió, si s'ha pogut aconseguir que ETA no assassini ningú en set mesos ha estat perquè «hi ha hagut diàleg els anys anteriors». «No farem desaparèixer les relacions, una altra cosa és que dificultarà qualsevol compromís amb Euskal Herritarrok per treballar conjuntament en institucions», va reiterar. Pel dirigent nacionalista, el fet que la formació abertzale condemnàs els darrers actes de violència que s'han produït al territori del País Basc «facilitaria acords».

Ricardo Ansotegi va condemnar l'atac d'ahir dematí amb còctel molotov contra el quarter de la Guàrdia Civil d'Éibar, en el qual resultà ferit un agent de la Benemèrita, i assenyalà que «evidentment els qui ho han comès i els qui no condemnen aquest atemptat no volen la pau».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris