algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Breus

• Tribunals

Botín declara en el cas Banesto El president del Banc Santander, Emilio Botín, està citat per declarar avui a l'Audiència Nacional en el judici contra l'expresident de Banesto Mario Conde i els seus antics col·laboradors, varen informar fonts jurídiques. Al costat de Botín, també deixarà declaració el vicepresident de l'entitat de Cantàbria, Matías Rodríguez Inciarte, qui compareixerà en qualitat de testimoni. La Sala comptarà demà amb els testimonis del governador del Banc d'Espanya, Luis Àngel Rojo, i el subgovernador, Miguel Martín, qui respondran a les qüestions de les defenses sobre la intervenció de Banesto pel Banc d'Espanya, el 28 de desembre de 1993. AFP.

• Política

CiU, «presonera» del PNB El president del Partit Popular (PP) de Catalunya, Alberto Fernández Díaz, acusà ahir Convergència i Unió (CiU) de ser «presonera de l'estratègia del Partit Nacionalista Basc (PNB) pel «seguidisme» que demostra quan «trasllada a Catalunya polèmiques polítiques que ja s'han debatut abans al País Basc», com el dret d'autodeterminació o les seleccions esportives. El perill d'aquesta estratègia dels convergents rau, segons Fernández Díaz, que «estan situant el referent de futur dels catalans a Euskadi i no a Catalunya». EPR.

• Justícia

ERC pregunta sobre el català El diputat d'ERC Joan Ridao va presentar al Parlament 13 preguntes al Govern de la Generalitat en relació amb el projecte de modificació de la Llei orgànica del Poder Judicial. Ridao pregunta per quins motius el govern de CiU no ha plantejat la reforma dels articles que fan referència a l'ús de les llengües de l'administració de justícia i al coneixement del català per part dels jutges i magistrats, tal com recomanava un estudi de la mateixa Conselleria de Justícia de la Generalitat. EPR.

• Enquesta

Dades sobre l'atur El 32 per cent dels espanyols opina que la desocupació disminuirà en els propers mesos, en tant que el 44 per cent considera que augmentarà la seva capacitat d'estalvi, segons una enquesta realitzada per la Fundació de les Caixes d'Estavi Confederades (Funcas). L'enquesta, que s'elaborà durant el mes de novembre entre una mostra de 2.000 individus de tot l'Estat espanyol majors de 18 anys, publicada en la revista Cuadernos de información económica de Funcas, analitza l'opinió dels espanyols sobre els diferents aspectes de l'economia espanyola. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris