algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Breus

• Crònica negra

Una avioneta s'estavella a Girona Quatre ocupants d'una avioneta resultaren morts a conseqüència de l'accident que patí l'aparell quan intentava aterrar a l'aeroport de Girona. L'avioneta, model Cesna 172 de quatre places, perdé velocitat abans d'aterrar i s'estavellà contra la tanca del perímetre de l'aeroport sense arribar a incendiar-se. El sinistre es produí després que el pilot hagués demanat permís a la torre de control per aterrar. Quan realitzava la maniobra d'aproximació es perdé el contacte amb l'aparell. Els bombers trobaren les restes en el mateix recinte aeroportuari, a la zona de les llums d'aproximació, però fora de la pista. DdB.

• Solidaritat

Inaugurat un pont Els presidents de Nicaragua i Hondures, Arnoldo Alemán i Carlos Flores respectivament, varen inaugurar ahir l'anomenat «Pont de la Solidaritat», que unia ambdós països abans del pas de l'huracà Mitch a començaments del passat novembre, i que ha estat reconstruït pels soldats espanyols desplegats a la regió després de la catàstrofe. El pont està situat a l'est de Nicaragua, sobre el riu El Guasaule, que serveix de frontera natural amb Hondures. La reconstrucció, amb un cost de 700 milions de pessetes, ha estat totalment finançada per Espanya, que va destacar a la zona la missió «Alfa Charlie». Gràcies al nou pont es restableix la comunicació terrestre amb la resta de països del nord de l'Amèrica Central. E.P.

• Política

Cens de ciutadans de la UE El Govern espanyol elaborarà en les pròximes setmanes un cens electoral amb els ciutadans de la UE residents a Espanya que vagin a votar en les eleccions municipals i al Parlament europeu del pròxim 13 de juny. Partint de les inscripcions en els padrons municipals, l'Oficina del Cens Electoral (OCE) s'ha dirigit als ciutadans de la UE, no espanyols i residents a Espanya perquè manifestin la seva voluntat de votar en les eleccions municipals i al Parlament Europeu. Realitzat aquest tràmit, es podrà concretar el nombre de ciutadans de la UE inscrits en el cens electoral. E.P.

Bono: els anys es mesuren amb vots

El president de Castella-La Manxa, José Bono, apuntà ahir que «els anys dels polítics es mesuren en vots, no es dies» i comentà que això «és digne de ser recordat en democràcia» en ser interrogat sobre si en alguna ocasió havia sentit una cosa similar a allò de «se'n vagi senyor González». Segons Bono, és precís distingir entre els dirigents i la gent que vota a la dreta, ja que en opinió seva «no s'asemblen gens». En aquest sentit, apuntà que cap persona senzilla m'ha demanat que plegui». E.P.

Estabilitat de l'Estat de les Autonomies El ministre per a les Administracios Públiques, Mariano Rajoy, assegurà ahir que el model d'Estat de les autonomies ha arribat a un enorme grau d'estabilitat. D'aquesta manera va respondre a la pregunta sobre les demandes de bascs i catalans per aconseguir el màxim desenvolupament dels seus estatuts. Rajoy es mostrà partidari de centrar els esforços de l'Estat en ampliar les competències de les corporacions en considerar que «el model autonòmic té un grau d'estabilitat raonable», especialment amb la reforma dels estatuts d'onze comunitats aprovada recentment. E.P.

• Economia

Any de fusions i estratègies empresarials Les empreses espanyoles han d'estar preparades aquest any per afrontar fusions i aliances estratègiques en tots els sectors si volen assegurar els seus mercats mundials i garantir una major competitivitat després de l'arribada de l'euro, segons coincideixen els experts. Els analistes assenyalen que un dels majors problemes que es presentarà a les empreses espanyoles a l'hora d'afrontar qualsevol procés de fusions és la necessitat de compaginar les filosofies i idiosincràsies així com l'organització del nou quadre directiu. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris