cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El PP basc afirma que no hi ha contradiccions entre el rei i Aznar

El portaveu parlamentari del PP, Leopoldo Barreda, afirmà ahir que no hi ha contradiccions en el tema de pacificació entre el rei Joan Carles i el president del Govern, José María Aznar, i assenyalà que en ambdós és comú el desig d'assolir la pau. A més, va indicar que el Gabinet Ibarretxe té «una pedra de toc en els actes de violència que encara persisteixen a Euskadi» i assenyalà que PNB i EA han d'exigir a EH que cessin les accions violentes.

Segons el seu parer, «el desig que el procés de pau continuï», expressat pel rei, «és un anhel compartit pel conjunt dels espanyols i també pel president Aznar».

«El desitjable és que hi hagi coherència per totes les parts. Crec que hi ha coses incompatibles i és incompatible que qui es negui a condemnar aquest tipus d'actes, i qui d'alguna manera els doni cobertura, simultàniament pretengui ser una força política normalitzada, integrada i que participi amb normalitat en el sistema institucional», afegí. Leopoldo Barreda va indicar que el Govern d'Ibarretxe té «una pedra de toc important en el tema de la violència» que encara persisteix a Euskadi i va assenyalar que aquest mes en el qual PNB i EA han «de lligar» el seu acord de Govern amb EH, s'exigeixi a la coalició abertzale la cessació d'aquests actes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris