nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

Breus

• Solidaritat

10.740 milions pel Mitch Creu Roja Espanyola supera ja els 10.740 milions de pessetes de recaptació per a les víctimes dels països centreamericans afectats per l'Huracà Mitch, dels que prop de 6.000 han estat invertits en les tasques d'emergència de les zones més necessitades, informà ahir aquesta organització en un comunicat. A partir d'ara, l'objectiu de Creu Roja se centrarà en les tasques de reconstrucció i rehabilitació de les comunitats, i el primer pas serà la construcció de prop de 3.500 habitatges familiars habitables per als damnificats dels quatre països. En aquest sentit, l'organització apunta que l'estat actual de la fase d'ajuda d'emergència, destinada a pal·liar els efectes i cobrir les necessitats bàsiques de la població, està acabant. EPR.

• Política

Rebuig a la violència Tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Getxo (Biscaia), tret d'HB, manifestaren ahir el rebuig a l'atac contra la casa caserna de la Guàrdia Civil en aquest municipi ocorregut el passat dimarts, segons confirmà la portaveu del PP en el consistori de l'esmentada localitat biscaïna, Marisa Arrúe. Arrúe afirmà que els regidors d'HB explicaren que la seva opinió respecte al sabotatge coincideix amb la manifestada pel portaveu d'HB, Arnaldo Otegi, que afirmà que fets com aquest estan provocats per l'existència «de problemes com el dels presos» i no han volgut unir-se a la iniciativa de la resta de partits. EPR.

• Treball

Rato sobre el desocupament El ministre d'Economia i Hisenda i vicepresident segon del Govern, Rodrigo Rato assenyalà ahir que les 450.000 feines creades el 1998 «ens poden semblar moltes, des del punt de vista comparatiu d'altres anys, però continuen sent insuficients en un sol any si es comparen amb les necessitats de l'economia espanyola, que té una alta taxa d'atur». Rato assegurà que els dos últims anys han demostrat el camí que cal seguir per crear feina i que s'«ha d'aprofundir en el que hem après en aquests anys». EPR.

• Transports

400 milions sense ingressar El director de Comunicació de Renfe, José Manuel Velasco, afirmà que la companyia ferroviària deixà d'ingressar 400 milions de pessetes per mor de la vaga convocada per UGT i CGT que s'inicià a les 15.00 hores i acabarà avui a la mateixa hora. Velasco matisà que aquesta xifra no pot considerar-se com a pèrdua fins que no s'avaluïn les despeses que no s'han produït a causa de la menor circulació de trens. També destacà que es mantindran els serveis mínims durant tot lo dia, el que suposa un 75 per cent dels trens en hores punta i entre el 50 i 60 dels trens en horari normal. EPR.

• Economia

IVA i impost de societat El president de la Generalitat, Jordi Pujol, anuncià ahir que demanarà al Govern central que apliqui els diners que recapta en concepte de l'IVA i de l'Impost de Societat sobre les autopistes a rebaixar els peatges. Pujol assenyalà que l'Estat, mitjançant la fórmula d'adjudicar la concessió de les autopistes a empreses privades, s'ha estalviat des dels anys 60 la inversió a la construcció d'aquestes infraestructures, així com el manteniment, que va a càrrec de les concessionàries i, per tant, dels usuaris. EPR.

Costs després de l'euro El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Artur Mas, demanà ahir als bancs i caixes de Catalunya que «extremin la vigilància al control dels seus costs», a causa de la forta competència que viu el sector i que es veurà incrementada amb l'euro. Mas assenyalà que els marges de benefici del sector financer s'han reduït fortament per mor de la caiguda dels tipus d'interès fins al mínim històric del 3 per cent, per al qual el control de costs és una peça clau en la competitivitat de les entitats. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris