algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
17°

Pujol assegura que Convergència vol superar els 60 diputats d'aquí a la tardor

Molins afirma que amb el suport de CiU als pressuposts des del 94 Espanya ha experimentat un canvi «brutal»

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, assegurà ahir al diari Avui que l'objectiu de CiU és superar «clarament» els 60 diputats d'aquí a la tardor. Pujol considera que Convergència i Unió i el Govern català «han complit un compromís molt important que tenien en el conjunt de l'Estat i crec que també amb Catalunya: fer possible l'entrada d'Espanya en l'euro i en la Unió Monetària Europea». Així mateix, manifesta que amb l'entrada de l'euro i l'acceleració del procés tecnològic «ens hem d'espavilar més que mai». El president de la Generalitat comenta els motius que el dugueren a decidir convocar finalment les eleccions en la tardor i declara que «no hi havia cap dels fets que pot justificar un avanç i que no sigui estrictament partidista».

Pujol explica que «he de procurar que les eleccions catalanes girin entorn dels problemes i els projectes específicament catalans». Considera també que l'actual situació política espanyola no és la de fa quatre anys, ja que «no hi ha tanta crispació». El president Pujol explica que «no només en les eleccions catalanes, sinó també en les espanyoles, el tema nacional serà el central».

D'altra banda, el portaveu del Grup Català al Congrés, Joaquim Molins, declarà que a Espanya s'ha operat «un canvi tan absolutament radical», «tan brutal», que ha permès al Govern aprovar abans de cap d'any un pla d'austeritat fins el 2002 que es tindrà un dèficit «zero», i parafrassejant Alfonso Guerra, aquesta vegada sí que es pot afirmar «que a Espanya no la coneix ni la mare que la va parir». «Això era impensable l'any 1994», afegí Molins, «i això ha estat possible amb el suport constant de CiU als pressuposts dels governs del PSOE i del PP». Segons Joaquim Molins, «Espanya no s'assembla de res a la de 1994, i és evident que això ha estat possible amb l'aprovació de sis pressuposts, dels anys 1994, 95, 96, 97, 98 i 99».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris