cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

Breus

• Política

Aznar haurà d'informar de la negociació La portaveu del Grup Federal d'IU en el Congrés dels Diputats, Rosa Aguilar, revelà ahir horabaixa que en aquest període de sessions presentaran algunes iniciatives parlamentàries perquè el president del Govern informi la Cambra del procés de negociació que es fa per aconseguir la fi de la banda terrorista ETA. Aguilar explicà que, pot ser, el seu grup parlamentari presentarà una pregunta parlamentària al president del Govern perquè informi en el ple de la Cambra i el conjunt de la societat de les actuacions que fet en relació als condemnats. EPR.

Afirmacions del PI El portaveu del Partit per la Independència (PI), Albert Roig, afirmà ahir que la proposta feta pel conseller d'Economia, Artur Mas, per aconseguir un front ampli de totes les forces polítiques per obtenir un pacte fiscal «no ha de significar una rebaixa de plantejaments i objectius». En aquest sentit, el PI assegura que si l'obtenció del suport del PP i PSC significa rebaixar plantejaments en l'obtenció del règim fiscal propi, «que CiU no compti amb el suport dels independentistes perquè haurà aigualit tant l'objectiu d'aconseguir un pacte fiscal que la unitat per part nostra serà impossible». EPR.

• Sanitat

Els consells de Beccaria El ministre de Sanitat, José Manuel Romay Beccaria, anà ahir dematí a l'Hospital Príncep d'Astúries de la localitat madrilenya d'Alcalà d'Henares per lliurar a un total de 19 nins malalts ingressats en aquest centre els regals de Reis. Beccaría, que comparegué acompanyat del director provincial de l'Insalud, Alvino Navarro, assegurà sentir-se «molt complagut» amb la visita al centre hospitalari. Romay Beccaría també mostrà satisfacció «per l'atenció que estan rebent aquestes famílies. Beccaria lliurà regals com zing-zings als més petits o ràdios als més grans. EPR.

En vigor el projecte de fundacions Amb l'arribada del nou any i de les lleis pressupostàries per a 1999, ha entrat en vigor el projecte de Fundacions Públiques Sanitàries, amb el qual es possibilita la transformació dels hospitals tradicionals en aquesta nova fórmula jurídica que, segons va declarar l'Insalud, pretén dotar de major autonomia de gestió als centres i preservar, al seu torn, el règim estatutari dels professionals, sense danyar la titularitat pública de la Sanitat. Aquesta mesura, que es va presentar a través d'una esmena a la Llei d'acompanyament dels pressuposts generals de l'estat, va ser aprovada el passat 22 de desembre al Congrés amb els vots a favor de CiU, PP i Coalició Canària i amb l'abstenció del PNB.EPR.

• Ecologia

PP vol explicacions per abocament El 31 de desembre Andalusia visqué una altra jornada negra per a l'equilibri mediambiental: la ruptura parcial d'un dels murs d'una bassa de decantació de residus industrials provocava l'abocament d'uns 50.000 metres cúbics d'aigües àcides a la ria de Huelva i al riu Tinto. El fet ha provocat la reacció de polítics i ecologistes, que denuncien la gestió de la Conselleria de Medi Ambient de la Junta i de les dues empreses que gestionaven la bassa. EPR.

• Tribunals

No a la «imposició» del català a la Justícia El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Guillem Vidal, va assegurar ahir que la normalització del català a l'àmbit judicial no es pot imposar a cop de decret. En unes declaracions a Ràdio Barcelona, Guillem Vidal va assenyalar que la normalització lingüística a la justícia «no és una solució fàcil que es pugui fer a cop de decret». Per Guillem Vidal, «difícilment no introduïrem el català a la Justícia amb una aplicació rigorosa i coactiva de llei o decret que s'ha d'introduir», indicà. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris