muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

El Ministeri preveu un augment salarial mitjà del 2'6 per cent per al 1998

Els espanyols guanyaren més doblers en retribució a la seva feina durant l'any passat. Així ho explica el darrer informe sobre indicadors econòmics fet públic ahir pel Ministeri d'Economia, que preveu que la pujada salarial mitjana registrada durant el 1998 sigui del 2'6 per cent, tres dècimes menys que a l'any anterior. Per això, Economia considera que encara hi ha marge per a una major adaptació dels sous a la baixa inflació, encara que mantenint, simultàniament, un guany de poder adquisitiu. En canvi, la cartera que dirigeix Rodrigo Rato reconeix que els creixements salarials estan acompassant-se, a diferent ritme, als nivells de baixa inflació actualment vigents, i encara hi ha marge per a un major grau d'adaptació i es manté un guany de poder adquisitiu.

Així, en finalitzar novembre, la pujada salarial mitjana pactada en els convenis col·lectius fou del 2'6 per cent, xifra que afecta quasi el 80 per cent dels treballadors que habitualment fixen els seus sous en conveni.

L'informe afegeix que donat l'avançat que es troba el procés de negociació col·lectiva, s'ha d'esperar que la tarifa finalment pactada per a tot l'exercici no canviï significativament.

L'evolució salarial es refereix als onze primers mesos de l'any per als convenis col·lectius i als tres primers trimestres per a l'Enquesta de Salaris de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), segons la informació de la qual disposa aquest Ministeri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris