algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Breus

• Catalunya

L'objectiu de Molins El candidat de CiU a la batlia de Barcelona, Joaquim Molins, va manifestar que «el meu objectiu, que és molt realista, és que CiU sigui la llista més votada en les eleccions municipals de Barcelona, i perquè vull oferir als barcelonins un projecte de ciutat atractiu que mereixi el suport dels ciutadans i dels regidors electes». Molins va afegir que és partidari d'«aplicar l'actual llei electoral, mentre continuï en vigor» i per tant no accepta declaracions d'alguns polítics, com l'actual batle Joan Clos, que es manifesten partidaris que governi la llista més votada. «La llei actual no diu això. Per tant, respectem les regles del joc i no confonguem els ciutadans. Si no agrada la Llei electoral, que proposin canviar-la i jo ho acceptaré. Ara bé, si es queden en les paraules i no passen als fets, que callin. No obstant això, insistesc que el meu objectiu és rebre el suport majoritari dels ciutadans de Barcelona», afegí Molins. EPR.

Mas proposa acord entre partits El conseller d'Economia i Finançament de la Generalitat, Artur Mas, va proposar ahir arribar a un ampli acord entre els partits catalans per aconseguir un pacte fiscal que comporti un tracte més just per a Catalunya, i va demanar al PSC i al PP català que «no subordinin» aquest objetiu a altres interessos de les seves respectives formacions estatals. Artur Mas va anunciar que la Generalitat treballarà els pròxims mesos en una campanya de conscienciació política i ciutadana sobre la necessitat per a Catalunya d'un nou sistema de finançament. El conseller assenyalà que «no és suficient» que la Generalitat intenti cercar l'acord amb la resta de partits, perquè «haurem de veure quina serà la reacció de la resta de partits catalans». EPR.

Trias i la simbologia franquista El conseller de la Presidència, Xavier Trias, va enviar a la delegada del Govern a Catalunya, Julia García Valdecasas, una resolució aprovada pel Parlament que reclama la retirada i desaparició de la simbologia franquista. Trias ha donat d'aquesta manera compliment a l'esmentada resolució del Parlament i pretén amb la seva iniciativa que la delegada del Govern en «tengui coneixement als efectes oportuns». La retirada d'aquests símbols de l'època anterior correspon al Govern, perquè escuts i una altra simbologia franquista es troben en edificis de la seva propietat, especialment a les casernes. AGÈNCIES.

• Pensions

PA lamenta actitud PP i PSOE El PA lamentà ahir que el PP i el PSOE «converteixin una mesura d'estricta justícia en un acte electoral», en relació a la proposta dels socialistes d'incrementar totes les pensions que estan per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i a la intenció del ministre de Treball i d'Afers Socials, Javier Arenas, d'enviar una carta als jubilats andalusos en contra del denominat pensionàs. En declaracions, el portaveu adjunt del Grup Andalusista, Ildefonso Dell'Olmo, assenyalà que el PSOE no ha elegit el moment més adequat per plantejar aquesta reforma «d'estricta justícia» perquè hauria d'haver avançat aquest debat fa sis mesos. EPR.

• Eleccions

PSOE, pels comicis del 2000 El secretari de Política Autonòmica del PSOE, Ramón Jauregui, va valorar ahir de manera positiva la manifestació feta dissabte pel president del Govern, José María Aznar, en la qual venia a confirmar la seva intenció de celebrar les eleccions generals l'any 2000. Jauregui va dir que aquest fet és «el normal i correcte», ja que un suposat avançament «només obeiria a interessos partidistes» del PP. Jauregui, per això, va reiterar la «normalitat i correcció» que suposa la ratificació de convocar eleccions generals per a l'any 2000, perquè, segons la seva opinió, després de l'anunci de Jordi Pujol, que no avançarà els comicis catalans que se celebraran aquesta tardor, es va poder interpretar que Aznar sí avançaria les generals. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris