nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Breus

• País Basc

Atutxa amb el rei El president del Parlament basc, Juan María Atutxa, va comunicar ahir horabaixa al rei la designació com a nou lehendakari de Juan José Ibarretxe, durant una audiència en la qual intercanviaren impressions sobre el procés de pacificació a Euskal Herria. Atutxa es traslladà ahir a la localitat lleidatana de Baqueira Beret on Joan Carles passa uns dies de vacances i allà el monarca despatxà amb ell per espai d'una hora, en una entrevista en què parlaren sobre els darrers esdeveniments a Euskal Herria, des de la declaració de treva d'ETA fins a la constitució del nou Parlament. EPR.

• Economia

La Borsa es revalorà un 37'2% La Borsa de Madrid ha tancat l'exercici del 1998 amb una revaloració del 37'19 per cent al seu índex general, que després de la darrera sessió, realitzada avui, es va situar en 867.80 punts. Per la seva banda, l'Ibex 35 es va anotar un guany menor, del 35'56 per cent i afrontarà el repte de l'euro des del nivell dels 9.836'60 punts. D'aquesta manera, el mercat va aconseguir en aquests dotze mesos mantenir el tipus i demostrar el seu potencial de creixement, superant una crisi financera que durant els mesos d'agost i setembre va tenir en suspens els inversors de tot el món. EPR.

Els preus, per sobre de la mitjana El forat separa els preus espanyols dels de la resta de socis de la Unió Econòmica i Monetària, ja que es reduí una dècima en el mes de novembre, respecte de les dades del mes d'octubre, i queda així situada en cinc dècimes. Els nostres preus registraren el novembre una disminució del 0'1 per cent, situant-se en la taxa d'inflació en l'1'4. En canvi, l'IPC harmonitzat dels onze països de la «zona euro» se situà en el 0'9 per cent el novembre, i el del conjunt de la UE, en l'1 per cent, la qual cosa suposa cinc i quatre dècimes menys, respectivament, que l'IPC harmonitzat espanyol del mateix mes. EPR.

• Tribunals

Interior concedí 860 milions El ministeri d'Interior, a través de l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Terrorisme, va concedir enguany una quantitat superior als 860 milions de pessetes en indemnitzacions per a les víctimes del terrorisme, segons es recull al balanç elaborat per l'esmentat departament respecte del 1998. D'aquesta quantitat, es varen destinar 722 milions a indemnitzacions semblants per a ajuts d'estudi als familiars de les víctimes d'atemptats ocorreguts durant enguany. EPR.

Cas Pinochet El coordinador de l'àrea de Drets Humans d'IU, Pérez, assegurà ahir que Pinochet, si és extraditat a Espanya i declarat culpable en un judici, podria ser encarcerat, ja que el límit d'edat que marca el Codi Penal no regeix en el cas de crims contra la Humanitat. Pérez explicà que els tractats internacionals referents als crims de tortura i genocidi indiquen que els culpables d'aquests no poden tenir cap atenuant ni benefici penitenciari. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris