cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El PSOE adverteix EH que «no es té dret a res a canvi de no tornar a matar»

«No es té dret a res a canvi de no tornar a matar». Amb aquestes paraules, el candidat socialista a la presidència del Govern, Josep Borrell, desqualificà ahir el discurs que dimarts realitzà el portaveu d'HB, Arnaldo Otegi, durant la sessió d'investidura del nou lehendakari, el penebista Juan José Ibarretxe. El dirigent del PSOE arremeté també contra el partit de Xabier Arzalluz, que assimilà al d'HB i contra el cap de l'Executiu, José María Aznar, a qui acusà de no ser capaç d'administrar la pacificació.

Borrell, que ahir féu balanç del treball polític de l'any, subratllà que al PSOE no li serveix «de res» que HB s'hagi incorporat a les institucions amb «un discurs amenaçant», que fou el que al seu judici quedà «a l'ambient» durant la sessió d'investidura en la Cambra de Vitòria. En la seva opinió, Euskal Herritarrok donà a entendre que, o se li dóna el que vol «o les armes poden tornar». «Ens fa mal veure que EH, de cos present, es fica a les institucions dient que o se li dóna el que vol o la violència pot tornar», subratllà. En aquest sentit, va veure també amb «preocupació» el discurs del PNB, ja que, digué, va ser idèntic al d'EH.

De «preocupant» també titllà Borrell l'actitud d'Aznar, al qual acusà de no haver aconseguit arribar a acords amb el PNB en un dels temes més importants per a Espanya, com és «la transició de la treva a la pau». El candidat reprovà a Aznar que pugui ser capaç, en canvi, d'aconseguir acords en tots els temes «sempre que es puguin comprar», i llavors, «en el nord», que no existeixi cap tipus d'acord entre els populars i la formació de Xabier Arzalluz.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris