cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Expedient a l'hospital de Vigo a causa de la mort de tres pacients

La Conselleria de Sanitat obrirà un expedient informatiu per aclarir responsabilitats en l'aparició del brot infecciós en el quiròfan de Cirurgia Cardíaca de l'hospital Meixoeiro de Vigo, que causà la mort a tres pacients i afectà altres tres, segons informà ahir el complex hospitalari.

El gerent de l' hospital, Cayetano Rodríguez, va assegurar en un comunicat que no s'ha detectat cap afectació de germen aspergillius "causant del brot" en la resta dels pacients intervinguts en el quiròfan infectat. Aquest fong afecta les vies respiratòries de les persones amb malaltia «severa».

L'aparició de la infecció va ser detectada el passat mes de juliol en tres pacients intervinguts en el quirofan de Cirurgia Cardíaca. Segons sembla, el fong procedia d'una obra situada fora del bloc quirúrgic i va penetrar en el quiròfan a través d'una rotura en la lona que separava la zona d'obra del corredor de l'hospital.

Després d'haver realitzat una investigació, la direcció del complex va decidir segellar aquesta comunicació amb l'obra i no va aconsellar la suspensió de l'activitat quirúrgica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris