algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El preu del llum baixarà una mitjana del 4'9 per cent l'any que ve

El preu mitjà de l'electricitat baixarà un 4'9 l'any 1999, gràcies a la rebaixa del 2'5 per cent per als consumidors domèstics, que va ser aprovada ahir pel Consell de Ministres i a l'esmena a la Llei d'acompanyament que permet una major liberalització del sector elèctric.

Les mesures aprovades permetran que el proper any unes 8.000 empreses, un 43% del mercat, puguin elegir la companyia elèctrica que les subministri i aconseguir descomptes addicionals en les tarifes. El ministre insistí en el fet que les petites empreses seran les més beneficiades, ja que s'estalviaran una mitjana de 16.000 pessetes en el rebut del llum.

En la conferència de premsa, Piqué assenyalà que la combinació de les baixades de tarifes i de les noves mesures de liberalització del sector elèctric permetran una rebaixa del preu del llum d'un 4'9 per cent, un 2'5 per cent per als consumidors domèstics. També, insistí que amb les noves tarifes el rebut del llum baixa per tercer any consecutiu a Espanya.

Per sectors, el ministre insistí que les petites empreses, que representen el 14 per cent del consum elèctric, seran les principals beneficiàries el proper any, amb una reducció nominal mitjana entorn al 3 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris