algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

El Govern basc està «expectant» i veu «esperança» per a una pau definitiva

Mayor Oreja confirma que l'Executiu central no ha mantingut contactes amb ETA

La portaveu del Govern basc en funcions, Mari Carmen Garmendia, va assegurar ahir que l'Executiu autonòmic manté una «expectació» que du a pensar que hi ha «indicis» d'un «cert reflex d'esperança» que voldria veure'l traduït en passes cap a un escenari definitiu de pau.

Garmendia, que realitzà aquestes declaracions després de donar compte dels temes aprovats en el darrer Consell de Govern de l'actual Gabinet, va confirmar que en la reunió es va analitzar el comunicat fet públic dilluns pel grup armat ETA.

Segons Garmendia, «tenim una expectació esperançada. Hi ha qui pot dir que hi ha una expectació no excessivament optimista, però cal pensar que després del que hem anat escoltant hi ha indicis d'un cert reflex d'esperança que voldríem veure'l traduït cap un escenari ja definitiu de pau».

«No val la pena allargar-lo», va assenyalar, per reivindicar que «s'han de fer passes ràpides perquè ens sembla que és urgent». Mostrà el «desig viu» que s'actuï «amb prudència, intel·ligència i valentia i amb el major consens possible de manera que poguem fer el camí cap a la pau el més prest possible i també amb la major i millor participació».

De la seva banda, el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, reconegué ahir que el Govern no ha mantingut encara cap contacte directe amb la direcció de la banda armada ETA, però subratllà que tot el que va dir el president del Govern, José María Aznar, en el seu comunicat del passat divendres, era «cert».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris