cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El ple del Constitucional elegeix Pedro Cruz Villalón nou president

Els jutges aplaudeixen el nomenament perquè normalitza la situació

El catedràtic Pedro Cruz Villalón, de 52 anys, va ser elegit ahir president del Tribunal Constitucional pel ple d'aquesta institució, que el designà en primera votació i per majoria absoluta. Cruz Villalón obtingué set dels dotze vots del ple del Constitucional, mentre que el també catedràtic Manuel Jiménez de Parga aconseguí quatre vots, i Rafael Mendizábal, un. Els portaveus de les associacions judicials aplaudiren el nomenament i subratllaren que normalitza la situació de l'Alt Tribunal.

El nou president reemplaça Àlvaro Rodríguez Bereijo, que deixà el seu càrrec dijous passat. Aquest dia també prengueren possessió dels seus càrrecs els quatre nous magistrats del Tribunal "María Emilia Casas, Vicente Conde, Fernando Garrido i Guillermo Jiménez, l'elecció dels quals pel Senat es va dur a terme amb quasi deu mesos de retard.

Cruz Villalón és magistrat de l'Alt Tribunal des del 27 de juny del 1992, lloc al qual accedí a proposta del PSOE en la renovació que corresponia al Congrés. Li queden per tant tres anys de mandat en el Constitucional, que vencen el juliol de l'any 2001.

El nomenament va ser aplaudit pels portaveus de les associacions de jutges Associació Professional de la Magistratura, Jutges per a la Democràcia i Francisco de Vitoria perquè normalitza la situació i funcionamient del Constitucional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris