algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

PNB, CiU i BNG reactiven la declaració de Barcelona

PNB, CiU i BNG mantingueren la setmana passada diverses reunions de treball al Congrés dels Diputats per posar en marxa algunes de les mesures recollides en la denominada «Declaració de Barcelona», segons informaren fonts de les esmentades formacions.

Iñaki Anasagasti, portaveu del Grup Basc, confirmà les reunions esmentades, encaminades a presentar a la Cambra Baixa diverses iniciatives de forma conjunta entre els tres partits nacionalistes i materialitzar així el punt de la declaració en el qual es comprometien a intentar coordinar parlamentàriament. Entre les propostes que estudien, han acordat presentar una iniciativa sobre la utilització de les llengües cooficials en el món de la Justícia i els Tribunals. D'altra banda, fonts parlamentàries de CiU explicaren que en aquestes reunions, en les quals han participat membres de la direcció dels tres partits, s'ha parlat de tenir present que la coordinació i col·laboració distingeix dos aspectes.

Així, destacaren que el primer, institucional, s'ha dirigit a aconseguir instaurar una «cultura política» que tingui present la concepció i realitat d'Espanya com a Estat plurinacional.

Tanmateix, aquesta col·laboració ha de tenir també present que programaticalmnet, ideològica i parlamentària els tres partits nacionalistes tenen absoluta llibertat d'acció, perquè malgrat el fet que tenen punts de vista similars també hi ha discrepàncies en assumptes puntuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris