algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El PP basc condiciona l'oferta de diàleg a la desaparició de la pressió

El secretari general del PP basc, Carmelo Barrio, supedità ahir l'oferta de diàleg feta pel Govern a Euskal Erritarrok (EH) al fet que desaparegui la pressió sobre els càrrecs públics del PP al País Basc. Barrio explicà que «mentre continuïn la pressió i les amenaces contra els càrrecs públics és difícil iniciar un procés de diàleg». Segons Barrio, és «fonamental» que no hi hagi violència «ni d'alta ni de baixa intensitat». «La pressió i les amenaces cap als càrrecs públics han de desaparèixer, perquè enfrontam amb serietat i rigor un procés molt important per a aquesta societat, com és el de la pau», insistí.

El dirigent popular destacà l'oferta d'Aznar com a «referent important en el contingut i en la forma» i demanà als altres partits «que tenguin també fons i forma en les posicions». Precisà que la manera d'emprendre aquestes converses és entre els partits i de quina manera ho haurà d'administrar el Govern central, que es «qui lidera i avala el procés».

En aquest sentit, considerà que la decisió de Gestores pro Amnistia d'augmentar la pressió sobre els càrrecs populars és «injust, desproporcionat i il·lògic», així com que siguin contemplats amb «indiferència» per part d'algunes formacions polítiques. Advertí, però, que les amenaces «no afectaran la funció del PP com a primer partit de l'oposició».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris