algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
18°

Breus

• Tribunals

301 milions per a HB La Sala Contenciós Administrativa de l'Audiència Nacional dictà ahir una sentència per la qual obliga l'Estat a pagar 301 milions de pessetes a Herri Batasuna com a subvenció per la representació parlamentària que obtingué en el Congrés dels Diputats en les eleccions del 1989. La decisió rebé la felicitació del PNB, que la qualificà de «gran notícia». Des del PP, la resposta va ser de respecte i acatament. L'advocat de l'Estat té deu dies per recórrer en cassació al Tribunal Suprem aquesta sentència, que va ser votada dimecres i es notificà ahir.EPR.

• Laboral

Temps parcial estable Tot i que s'esperava que tots els grups parlamentaris, excepte Izquierda Unida, donassin suport en el ple del Congrés al Reial decret llei que regula el nou contracte a temps parcial estable, no va ser així, ja que el PSOE i el PNB s'abstingueren en la votació i el BNG s'uní a IU per votar en contra. Els socialistes explicaren que el seu rebuig no es deu al contingut del Decret sinó que es trameti com un projecte de llei, i acusà el Govern de «filibusterisme» per «menysprear reiteradament el debat en el Parlament».AFP.

• Política

Discrepàncies amb Pujol El president autonòmic d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, convidà Jordi Pujol a visitar Extremadura perquè comprovi algunes coses que «a Catalunya no es coneixen bé», sobretot per desmentir algunes qüestions sobre la «solidaritat de Catalunya envers Extremadura». Ambdós mandataris, que es varen reunir ahir per dinar al Palau de la Generalitat, mantenen diferents punts de vista respecte al finançament autonòmic perquè, segons va informar Rodríguez Ibarra, varen partir de punts diferents, ja que Pujol creu que Catalunya aporta molts diners a la resta d'Espanya i per tant ha de rebre molt. El socialista considera que «els ciutadans espanyols aportem més o menys, segons les nostres rendes». DdB.

El Suprem, sobre els indults Els onze magistrats del Tribunal Suprem que varen jutjar el cas del segrest de Segundo Marey, atribuït als GAL, es reuniran avui per estudiar si donen suport o no a la concessió d'indult a José Barrionuevo i Rafael Vera, condemnats a deu anys per aquesta causa. La Sala Segona del Suprem haurà de redactar un informe sobre si és procedent l'indult parcial o total per als condemnats. A part del cas de Barrionuevo i Vera, els magistrats estudiaran avui les sol·licituds d'indult presentades per Julián Sancristóbal, Ricardo García Damborenea, Francisco Àlvarez, Miguel Planchuelo i Luis Hens. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris