cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

La Cambra dels Lords examina avui l'apel·lació de la defensa

Cinc jutges de la Cambra dels Lords, davant la qual els advocats d'Augusto Pinochet han presentat un recurs d'apel·lació, examinaran avui la decisió que ha obert la via a l'extradició a Espanya de l'exdictador xilè.

Presentada inicialment pel gabinet de Kingsley Napley, que defensa a Londres el general, l'apel·lació es va veure reforçada a primera hora de la tarda d'ahir amb la presentació d'un recurs del govern xilè, segons ha informat el senador conservador xilè, Ignacio Pérez Walter.

Sumant-se a les accions ja empreses, els advocats de Pinochet varen confirmar, sense precisar la data, que presentaran un recurs contra l'aprovació del ministre britànic d'Interior, Jack Straw, al procediment d'extradició de l'exdictador.

Avui matí els advocats de l'exdictador intentaran davant el Comitè d'Apel·lació de la Cambra dels Lords obtenir l'anul·lació de la decisió dels cinc lords que, el passat 25 de novembre, varen rebutjar la immunitat sobirana del general Pinochet.

Davant els cinc jutges (lord Brone Wilkinson, lord Goff de Chieveley, lord Nolan, lord Hope de Craighead i lord Hutton) denunciaran «un conflicte d'interessos» recordant que lord Hoffman, un dels tres jutges que es varen pronunciar contra la immunitat de Pinochet, està vinculat a una organització depenent d'Amnistia Internacional, l'organització de defensa dels drets humans que encapçala la lluita per jutjar l'exdictador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris