muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

Breus

• Solidaritat

Ajuda als damnificats del Mitch Una unitat del Regiment d'Especialistes d'Enginyers número 11 de l'Exèrcit espanyol, amb base a Salamanca i composta per un centenar d'homes, partí ahir des de la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid) amb destinació a l'Amèrica Central, on col·laborarà en la reconstrucció de les zones devastades pel pas de l'huracà Mitch a començament de novembre. Amb el comandant Joaquín González Gómez, la unitat d'enginyers instal·larà un pont de 84 metres de longitud per reestablir el trànsit entre dues àrees que varen quedar incomunicades després de la catàstrofe. EPR.

• Catalunya

Eleccions cambres agràries L'índex de votació en les eleccions a les cambres agràries catalanes se situava ahir entre el 15 i el 20 per cent, segons l'estimació elaborada per la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Fonts de la Conselleria han qualificat com a «positiva» en comparació a les primeres eleccions la participació, que era del 18 per cent en 15 taules, mentre que a Lleida ha assolit el 14 per cent en 30 taules. L'índex de participació més alt es registrà a Tarragona, on en 22 taules havien votat el 21 per cent dels censats. AGÈNCIES.

Carod-Rovira, ratificat El secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, va ser ratificat ahir com a candidat de la formació a la presidència de la Generalitat de Catalunya per a les pròximes eleccions. El Consell Nacional va proclamar per unanimitat a Carod-Rovira, amb 140 vots a favor, cinc en blanc, un de nul i cap en contra. En el seu discurs, Josep LLuís Carod-Rovira va assegurar que «ERC vol anar a les eleccions convençut que hi ha d'haver un canvi polític i ideològic a Catalunya, un canvi de sigles i de persones». Segons el dirigent d'ERC, aquest canvi ha d'arribar a partir d'«uns objectius més ambiciosos». EPR.

• Treball

Aniversari 14-D Els qui el 1998 eren secretaris generals de CCOO i d'UGT, Antonio Gutiérrez i Nicolás Redondo, respectivament, creuen que ara no hi ha motius per fer una vaga general com la que ambdós sindicats convocaren contra el Govern del PSOE ahir fa deu anys. Amb motiu del desè aniversari del 14-D, ambdós dirigents sindicals manifestaren que en l'actualitat «no hi ha prou motius per convocar una vaga general», encara que ambdós insistiren que, si canvien les condicions actuals, els sindicats no dubtaran de cridar altre cop i de manera unitària els treballadors a la vaga. AGÈNCIES.

Mobilitzacions IU per 35 hores Izquierda Unida s'abocarà avui a les 41 manifestacions o concentracions convocades per tot Espanya en demanda de la reducció per llei de la jornada laboral a 35 hores setmanals, amb les quals partirà oficialment la seva campanya de recollida de firmes per presentar a Corts una Iniciativa Legislativa Popular (ILP). La federació que lidera Julio Anguita no comptarà per a les mobilitzacions amb el suport oficial d'UGT i Comissions Obreres, que sols aportaran la presència de militants a títol individual.EPR.

• Pressuposts

Recursos d'inconstitucionalitat El secretari de Relacions amb els Mitjans del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va manifestar ahir que la seva formació podria presentar a primers del mes de gener els recursos d'inconstitucionalitat a les esmenes presentades pel PP al Senat a la Llei d'Acompanyament dels Pressuposts, que fan referència a la creació de fundacions sanitàries i als costs de transició a la competència de les elèctriques. Pérez Rubalcaba manifestà que, a més de la presentació d'aquests recursos davant el Tribunal Constitucional, el PSOE intentarà frenar la introducció de les esmenes.AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris