algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Breus

• Política

Necessitat d'un debat autonòmic El XX aniversari de la Constitució Espanyola ha posat de relleu la necessitat d'obrir un debat sobre l'organització territorial de l'Estat, segons la majoria dels juristes. Ja sigui des de les actituds més moderades, que defensen la reforma del Senat com a vertadera cambra de representació autonòmica, ja sigui des dels pensaments més extrems, el grau d'independència de les autonomies és el centre de la discòrdia. Els pares de la Constitució i la majoria dels juristes creuen que s'ha d'obrir el debat sobre la interpretació de la Constitució, però consideren que l'ideal seria que els que volen modificar-la defineixin clarament què és el que es vol modificar i amb quin objectiu. Una vegada determinats aquests punts amb claredat, qualsevol reforma ha d'estar subjecte a les normes que la pròpia Constitució estableix i gaudir del suport unànime de les forces polítiques. EPR.

670 esmenes als pressuposts El grup parlamentari d'Iniciativa-Els Verds (IC-V) ha presentat un total de 670 esmenes als pressuposts de la Generalitat per a 1999, entre les quals destaquen les propostes de reduir la jornada laboral a 35 hores setmanals, el nombre d'hores extraordinàries i el nombre d'alts càrrecs de l'Administració catalana. Segons el portaveu del grup parlamentari d'IC-V, Jordi Guillot, la major part d'aquestes esmenes, treballades conjuntament amb els agents socials, van en la línia del que s'estan plantejant i aplicant en diversos governs progressistes d'Europa. EPR.

• Tribunals

Crítiques de Rubalcaba El secretari de comunicació del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, criticà ahir que «el senyor Amedo camini pel carrer escoltat mentre Barrionuevo i Vera continuen en presó». Rubalcaba assenyalà que aquesta situació és «difícil d'entendre» i apel·là al govern que expliqui «per què el senyor Amedo pot estar al carrer, amb una condemna de més de cent anys, i els qui han lluitat per la nostra llibertat estan a la presó». El diputat socialista va fer questes declaraciones després de la seva participació en unes jornades sobre educació organitzades pel PSC a Mataró. EPR.

• Catalunya

A Duran no li preocupa Maragall El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura en una entrevista que publica la revista «El Temps» que el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, «no ha de preocupar excessivament» perquè «ni en els millors temps» va guanyar per majoria absoluta a Barcelona. Per a Duran Lleida, «l'aval dels resultats electorals de Maragall» «és el que és» i assenyala que «ni en els millors temps dels Jocs Olímpics va guanyar mai per majoria absoluta, és més, va estar a punt de perdre la batlia en les darreres eleccions». En aquest sentit, Duran Lleida afegeix que si s'han de guiar pels resultats electorals obtinguts pels anteriors candidats socialistes, Joaquim Nadal sempre va guanyar a l'Ajuntament de Girona per majoria absoluta. EPR.

• Consum UCE alerta sobre l'engany del 90# La Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana-UCE alerta d'un frau telefònic en el qual els timadors, utilitzant el nom de Telefònica, aconsegueixen carregar al telèfon de l'usuari enganyat les telefonades que ells mateixos realitzen. Darrerament s'han detectat diversos casos en els quals el ciutadà rep una telefonada d'una empresa que, al·legant ser el servei tècnic de Telefònica o una empresa associada, li demana si disposa de telèfon de marcació per tons, és a dir telèfon de botons i no de ruleta. En aquest cas, amb l'excusa de realitzar comprovacions en la línia demanen que marqui el 90#. Una vegada realitzada l'operació, informen que no han detectat cap problema en la línia i agraeixen la col·laboració. No obstant això, amb aquesta tècnica, es converteix la línia on s'ha marcat el 90# en emissora de totes les telefonades de l'empresa, de manera que aquestes són cobrades al timat. EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris