cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Breus

• Economia

Dades a les empreses Els contribuents tindran de termini fins al 31 de gener del 1999 per subministrar a les empreses on treballen les dades necessàries per al càlcul de les noves retencions per IRPF, van informar ahir fonts del Ministeri d'Economia i Hisenda. Tanmateix, la «comunicació de dades al pagador» tindrà caràcter voluntari, i es realitza perquè les empreses practiquin les noves retencions a partir de la primera nòmina que rebi cada treballador el pròxim any.EPR.

Peticions dels subinspectors La Coordinadora d'Associacions Professionals de Duanes, Comptabilitat, Gestió-Liquidació, Recaptació i Subinspecció va fer públic ahir un comunicat en el qual demanen al vicepresident del Govern i ministre d'Economia i Hisenda, Rodrigo Rato, un «compromís polític exprés» perquè abans de l'aprovació de la «llei d'acompanyament» dels Pressuposts Generals s'iniciïn els treballs necessaris perquè en un termini de tres mesos s'assoleixi una solució definitiva a les reivindicacions del Cos de Gestió d'Hisenda. EUROPA PRESS.

Debilitament de les exportacions Les dades de comerç exterior confirmen un debilitament de les exportacions espanyoles que s'ajusta a l'escenari de crisi financera internacional, segons el Banc d'Espanya, que destaca no obstant això, el to elevat del consum privat durant aquest període, l'augment moderat dels preus de consum i l'elevat ritme de creació de feina. En aquest sentit, l'autoritat monetària, al seu últim butlletí econòmic, assenyala que malgrat el fet que aquest comportament en la demanda exterior s'ha reflectit en «una desacceleració de la producció i de la feina a la indústria», el nivell de creació de nous llocs de treball es manté elevat. EUROPA PRESS.

• Política

Debat al Senat El candidat socialista a la presidència del Govern, Josep Borrell, demanà ahir al president de la Generalitat, Jordi Pujol, que aconsegueixi que el president del Govern, José María Aznar, convoqui un debat al Senat sobre el finançament autonòmic. Borrell ha instat Pujol que deixi d'oferir «arguments i dades» a través d'actes públics perquè expliqui el seu punt de vista sobre aquest tema al Senat, ja que és el lloc indicat per a un «debat seriós i amb dades confirmades i no improvisades» tal i com requereix aquest tema. EUROPA PRESS.

• Tribunals

Detingut presumpte etarra El presumpte membre d'ETA Bonifacio García Nuñez va ser detingut dijous a vespre per la Policia de Mèxic atenent una petició del Govern espanyol, encara que serà posat en llibertat en les pròximes hores perquè l'ordre de les autoritats espanyoles han vençut. García Nuñez va ser detingut al seu centre de treball. El presumpte membre d'ETA es trobava empresonat al Reclusori Sud de la Ciutat de Mèxic i el seu expedient corre a càrrec del Jutjat X de Districte. EPR.

• Sanitat

Mobilitzacions Els opositors al model de gestió sanitària de fundacions ja tenen fixada una data per manifestar-se en contra seva: dijous que ve. La Plataforma per la Defensa i Millora de la Sanitat Pública anuncià ahir que el dia 17 de desembre convocarà mobilitzacions entre el personal sanitari de tots els hospitals espanyols. El col·lectiu respon així a l'esmena a la Llei d'acompanyament als pressuposts Generals de l'Estat, presentat la setmana passada pel president executiu de l'Insalud, Alberto Núñez Feijoo, que contempla la futura conversió dels centres sanitaris en fundacions públiques. Malgrat això, Nuñez Feijoo va voler llevar ferro als temors suscitats entre els sindicats i forces polítiques d'esquerres i assegurà que «no hi ha la possibilitat» que el personal sanitari deixi de tenir caràcter estatutari quan els actuals hospitals públics siguin convertits en fundacions.AGÈNCIES.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris