algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Els militars continuaran treballant «incansablement» perquè torni Pinochet

En la reunió més prolongada coneguda fins ara, el Consell de Seguretat Nacional de Xile reafirmà ahir el seu propòsit de treballar «incansablement» per aconseguir el retorn de l'expresident Augusto Pinochet.

La reunió d'ahir del Consell de Seguretat, creat en 1980 i del que formen part les més altes autoritats civils i militars, és la tercera des de la detenció de Pinochet. L'òrgan té exclusivament carácter assessor.

Al final de la cita, el general Juan Carlos Nielsen, secretari general del Consell, anuncià que les més altes autoritats de l'Estat havien decidit «repudiar» la decisió del Govern britànic de donar via lliure a l'extradició de Pinochet.

«El Consell manifesta la disposició de tots els seus integrants i de les institucions que representen per continuar incansablement la seva tasca sota la conducció del president de la República per aconseguir el retorn del senador Augusto Pinochet», diu el missatge.

El text, de dos punts, «defensa» les mesures anunciades pel Govern. El missatge llegit pel general Nielsen en una sala de premsa del Palau presidencial de La Moneda, on se celebrà la reunió, indica també que el Consell donà suport a la convocatòria del president Eduardo Frei per crear un «consens nacional». Aquest consens cerca que, «amb plena unitat», es continuï en la defensa de la sobirania de Xile, que les autoritats de Santiago creuen vulnerada pel processament judicial de Pinochet fora del país i l'arrest del general retirat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris