algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
18°

Mayor Oreja: «Si ETA acaba per decisió col·lectiva es reinsertaran els presos»

Aznar diu que es compassarà la política penitenciària als avanços de la pau

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, assegurà ahir en declaracions al diari Avui que «si ETA acredita que acaba per decisió col·lectiva es podran reinsertar tots els presos».

Mayor Oreja explicà que «no és suficient que deixin de matar durant dos mesos i mig» i afegí que de moment, «només hi ha un esforç del Govern, que nosaltres no havíem fet mai, de donar llum verda a uns contactes per saber si ETA realment té una voluntat col·lectiva d'acabar».

Segons Mayor Oreja, «l'estratègia d'EH és molt clara, però ETA encara no ha arribat a la cessació definitiva. Segurament no farà una reflexió profunda sobre això fins el pròxim any». El ministre de l'Interior assegurà que després de les eleccions municipals «ETA avaluarà els acords de Lizarra, examinarà els seus signants, a veure si compleixen amb el que ells creuen que han d'aconseguir; això és el que ETA ens diu en el seu comunicat».

El president del Govern, José María Aznar, s'expressà en semblants termes ja que assenyalà que, encara que sigui un factor important el decurs del temps sense que la banda armada cometi atemptats, ningú no ha de donar per fet que això per si mateix suposarà canvis substancials en la política penitenciària de l'Executiu, perquè per això és necessari que l'altra part mostri una voluntat clara, inequívoca i determinant d'abandó definitiu de la violència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris