cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

Otegi diu que la pau només s'estabilitzarà en acostar els presos i amb l'amnistia

Afirma que si fracassa la política antiterrorista Aznar i Mayor en seran els responsables

EH i el Govern tornaren a responsabilitzar-se ahir mútuament d'un eventual fracàs de l'incipient procés de pau. El portaveu de la plataforma abertzale, Arnaldo Otegi, que assegurà que aquesta nova etapa només s'estabilitzarà si es produeix un acostament de presos i una amnistia posterior, assenyalà que si el procés no arriba a bon port, per una errada en la política antiterrorista, el responsable serà l'Executiu.

Otegi assegurà que per «estabilitzar» el procés de pau tots els presos bascs han de ser traslladats a Euskal Herria i després posats en llibertat, per prendre part en aquest procés. El dirigent abertzale realitzà aquestes declaracions després d'una concentració convocada per HB davant la presó donostiarra de Martutene, on es troben diversos exmembres de la Mesa Nacional, als quals no pogué visitar en negar-se-li el permís.

Otegi mesura el «termòmetre» de la posició del Govern en el procés de pau en la seva voluntat de trasllat dels presos d'ETA. «Fins ara no l'hem vist», emfatitzà, per assegurar, a continuació, que l'existència de devers 600 presos, «avala el nivell d'Estat de dret i democràcia existent en els estats espanyol i francès».

Una Constitució per als bascs

Arnaldo Otegi es mostrà ahir convençut que passarà poc temps sense que es realitzin canvis a la Constitució que avui complirà vint anys, però en tot cas ha advertit que allò important per als bascos és «fer la nostra pròpia Contitució i en aquest camí hi som». Otegi destacà que la Constitució espanyola recull articles, com el vuitè, que «deixen clar quina classe de relacions polítiques planteja amb el nostre poble». Malgrat tot, el dirigent d'HB assegurà que «hem de fer la nostra pròpia Constitució i normes, i hem de fer-ho els bascs sols».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris