algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

Anguita adverteix que IU-EB podria abandonar el Pacte de Lizarra

El coordinador general d'Esquerra Unida, Julio Anguita, considera que hi ha «una zona d'inquietud i de preocupació quan alguns polítics parlen de la necessitat de comptar amb les víctimes del terrorisme en el procés de pau d'Euskal Herria».

Anguita indicà que hi ha «un alt nivell d'irresponsabilitat i d'oportunisme polític» per part de moltes forces polítiques, «d'un i un altre lloc», a la vegada que va rebutjar la mediació internacional en el procés basc i va advertir que IU es desmarcarà del Pacte d'Estella-Lizarra si ho converteixen en un «front» nacionalista.

Segons el seu parer, el Govern, en obrir una via de contactes amb ETA, està fent «el correcte», perquè això ja estava previst en el Pacte d'Ajuria Enea, i IU es limitarà a demandar informació «cada ics temps, però no cada cinc minuts». Va afegir que aquest diàleg ha de limitar-se a qüestions com l'abandonament de les armes o la reinserció dels presos, però no pot tenir un caràcter polític.

El que denuncia és que, per arribar a aquesta situació, hi ha hagut un canvi de discurs per part del PP, al qual acusa d'haver carregat contra IU-EB amb «actituds inquisitorials» per després fer el que defensava la federació.

«Ara es diu que han canviat les circumstàncies per obrir contactes amb ETA, quan ETA no ha fet una altra cosa nova des de la treva», va assegurar Anguita.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris