cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

El Suprem reclama els antecedents de Barrionuevo i de Vera per a un indult

La Sala demana al fiscal que es pronunciï sobre l'atorgament de la mesura a quatre condemnats

La Sala Segona del Tribunal Suprem demanà ahir per segona vegada en menys d'un mes al Ministeri de Justícia els antecedents de l'exministre d'Interior José Barrionuevo i del secretari d'Estat per a la Seguretat Rafael Vera, ambdós condemnats a deu anys de presó pel segrest de Segundo Marey, que s'han d'incloure en els seus expedients d'indult.

El Suprem dictà sengles providències en les quals acorda reclamar al Departament que dirigeix Margarita Mariscal de Gante «amb la deguda urgència», el full historicopenal o document d'antecedents penals d'aquests dos condemnats que compleixen les seves penes en la presó de Guadalajara i que s'ha d'incloure en els seus expedients d'indult, en no haver obtingut resposta a una primera petició, formulada el 12 de novembre. L'Alt Tribunal diu que «no havent rebut en aquesta Sala el full historicopenal a què es refereixen els expedients d'indult, i havent estat interessat el document del Registre Central de Penats i Rebels el dia 12, es reclama de nou dita documentació amb la deguda urgència».

La mateixa petició la formula el Tribunal Suprem, en dues providències més, respecte de l'exdirector de la Seguretat de l'Estat Julián Sancristóbal i l'excap Superior de Policia de Bilbao Miguel Planchuelo, també condemnats. En les quatre providències dictades pel tribunal, també s'acorda el trasllat al Ministeri Fiscal dels expedients d'indult de Barrionuevo, Vera, Sancristóbal i Planchuelo, perquè informi sobre si procedeix o no la concessió de la mesura de gràcia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris