cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El poder adquisitiu dels pensionistes millora amb el canvi de llei

Tots els grups parlamentaris i els sindicats CCOO i UGT, que firmaren en el seu dia el Pacte de Toledo sobre les pensions, asseguraren ahir el seu «suport» a l'esmena presentada pel PP per modificar la Llei de la Seguretat Social amb el fi que la revaloració de les pensions només pugui fer-se a l'alta i no també a la baixa, com ocorre en l'actualitat.

En concret, l'esmena deroga el paràgraf 1.3 de l'article 48 de la Llei de racionalització i consolidació del sistema de la Seguretat Social en el qual s'establia l'obligació dels pensionistes de tornar la diferència al seu favor que es produeix quan l'IPC real resulta inferior al previst, quelcom, que d'altra banda, ve succeint fa tres anys.

Per aquesta raó, el Govern venia incomplint aquest apartat de la llei des de llavors, ja que en cap d'aquests tres exercicis no ha obligat els pensionistes a fer efectiva aquesta devolució, la qual cosa va dur l'Executiu a modificar la normativa.

Els representants polítics i sindicals valoraren molt positivament aquesta esmena que suposarà que des del 1996 fins ara els pensionistes consolidaran les dècimes de l'IPC en el seu favor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris