cielo claro
  • Màx: 30°
  • Mín: 28°
31°

Ibarretxe aposta per un Govern fort, estable i amb majoria absoluta

Redondo veu difícil que el PSE entri a l'Executiu i atorga aquest paper al PP

El candidat a lehendakari pel PNB, Juan José Ibarretxe, després de concloure la primera fase de contactes de cara a la formació de Govern, apostà «personalment per la conformació d'un Govern fort i estable», que compti amb majoria absoluta en el Parlament.

Ibarretxe comparegué davant la premsa després d'acabar ahir la primera fase de contactes, amb una reunió amb el dirigent d'Unitat Alabesa, Pablo Mosquera. Ibarretxe no descartà que, de no aconseguir un Govern amb majoria en el Parlament, hagi de conformar-se amb un executiu en minoria amb suport extern dins de la Cambra.

El candidat del PNB, encarregat de realitzar les consultes com a partit més votat, considerà «convenient que el futur Govern reeflecteixi els diferents punts de vista de la societat basca».

«La meva aposta és per un govern fort i durador i continuaré treballant en aquest sentit amb els partits que estiguin disposats. Aquesta és la prioritat i en aquest afany me mouré en les properes setmanes», va afegir el candidat.

D'altra banda, el secretari general del PSE-EE, Nicolás Redondo Terreros, subratllà ahir que és molt difícil que la seva formació arribi a formar Govern amb els nacionalistes bascs. Encara que no volgué tancar una porta a un possible acord amb el PNB, el dirigent socialista no dubtà d'envestir contra el president del PP basc, Carlos Iturgaiz, a qui, en la seva opinió i com a segona força d'Euskadi, li correspon l'esforç d'entrar en el pròxim Executiu. Segons Redondo, el líder 'popular' està actuant de forma «intolerable» en «interpretar-ho tot» de cara a les eleccions municipals de juny de 1999.

«Hi ha moltes dificultats per anar conjuntament amb el PNB en un futur, pero no desaprofitarem cap oportunitat», subratllà Redondo després de reunir-se per espai d'hora i mitja amb Ibarretxe, a Vitòria. En aquesta línia, assegurà que el seu partit està abert al diàleg amb qui sigui per aconseguir la pau, però sempre respectant el Pacte d'Ajuria Enea. «És igual on siguem, si dins o fora del pròxim Executiu, l'important és arribar a la pau», sentencià.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris