cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

Els jutges concedeixen a Pinochet la llibertat sota fiança amb condicions

Haurà de romandre a la clínica on està ingressat i sempre vigilat per la Policia

Els jutges d'un alt tribunal londinenc decidiren ahir, divendres, concedir la llibertat sota fiança amb condicions al general xilè Augusto Pinochet.

Les condicions són que el general haurà de romandre dins dels confins de la clínica on es troba ingressat, Grovelands Priory Hospital, i estar constantment sota vigilància policíaca.

«A la llum del que s'ha dit, en particular en nom del Govern d'Espanya i de la Policia Metropolitana, em sembla que la concessió de la (llibertat sota) fiança en aquests termes és apropiada per complir els objectius», afirmà el jutge Stephen Richards.

L'objectiu, segons el jutge, és el de mantenir la situació «a l'espera que la Cambra dels Lors vegi l'apel·lació, però de manera que s'imposin tan sols les restriccions vertaderament necessàries» al sol·licitant de la llibertat sota fiança.

Els fiscals britànics que representen la causa iniciada pel jutge espanyol Baltasar Garzón contra Pinochet decidiren no oposar-se a la concessió de la llibertat sota fiança. El fiscal John Lewis afirmà que la decisió del jutge Richards «no canvia res de la situació de què gaudeix el general».

L'advocada del senador vitalici xilè, Claire Montgomery, va al·ludir al fet que s'hagués canviat el tribunal encarregat de veure el cas, que és en principi el de Bow Street, però que a darrera hora es va modificar per l'alt tribunal, que és una de les majors instàncies judicials britàniques.

Segons Montgomery, els advocats defensors respectaven la jurisdicció del tribunal de Bow Street, però donades les dificultats administratives i pràctiques havien sol·licitat que fos l'alt tribunal qui veiés el cas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris