cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Pujol garanteix a Rato la continuïtat del suport al Govern del Partit Popular

Aznar anuncia menys imposts, més privatitzacions i més rigor en el control de despeses

El vicepresident segon del Govern i ministre d'Econòmia i Hisenda, Rodrigo Rato, i el president de la Generalitat, Jordi Pujol, coincidiren ahir horabaixa, en acabar l'entrevista que mantingueren en el Ministeri d'Econòmia, a expressar l'estabilitat parlamentària i la majoria existent per treure endavant els Pressuposts Generals de l'Estat, malgrat el vot en contra del PNB al debat de la totalitat.

Rato, que no ocultà la seva «sorpresa» pel vot contrari del Grup Parlamentari Basc als comptes públics de l'any que ve, confià que se solucionin prest les diferències existents entre el Govern i el PNB.

El vicepresident segon assenyalà que la reunió serví per «analitzar la situació econòmica nacional i europea», al temps que va recalcar la coordinació de polítiques econòmiques entre els diferents membres de la UE.

«Hem repassat el clima actual sobre el futur finançament comunitari, l'entrada en vigor de l'euro, la incertesa internacional financera, i sobre el préstec que està a punt de subscriure Brasil i del qual Espanya està estudiant encara el seu grau de participació», va dir.

Respecte de la petició de CiU, realitzada dimecres al Congrés, que el Govern calculi els saldos fiscals de les comunitats autònomes, indicà que existeix un grup de treball en el Consell de Política Fiscal i Financera que s'està encarregant de l'assumpte. «En qualsevol cas, les balances fiscals no són fàcils d'establir ni suposen tampoc l'única manifestació dels fluxos financers de les comunitats autònomes», advertí.

Per la seva banda, Pujol es congratulà per «treure endavant» els Pressuposts, que qualificà de «bons, en una línia d'integració europea i priorització de la competitivitat i la internacionalització».

El president català indicà que durant l'entrevista «no s'havia valorat el vot del PNB», i que competeix «exclusivament al Govern, PP i PNB trobar fórmules per restablir les relacions». A més a més, mostrà la seva satisfacció per contribuir a l'estabilitat política. «Això no vol dir que les relacions amb el Govern siguin fàcils però, en qualsevol cas, el balanç és positiu».

D'altra banda, el president del Govern, José María Aznar, va manifestar ahir que aplicarà encara més rigor en la despesa pública, que segueix en el seu propòsit de continuar disminuint els imposts, i va anunciar que el Govern en té ultimada la Llei d'enjudiciament civil. Així mateix, va comunicar que la matinada passada es va arribar a un acord sobre el treball a temps parcial.

Aznar va fer aquestes manifestacions en el curs de la conferència que va pronunciar sobre el tema «Les oportunitats d'Espanya» en el marc de la tercera Jornada dels Economistes de Catalunya i del Tercer Congrés del REAF, en el qual es tracten, respectivament, «els reptes de la globalització» i «La reforma de l'IRPF».

Entre els assistents a l'acte es trobava el president de la Generalitat, Jordi Pujol, a qui Aznar va fer diverses referències en la seva conferència. També hi assistiren el batle de Barcelona, Joan Clos, el conseller d'Economia i Finances, Artur Mas, i el president del PP de Catalunya, Alberto Fernández Díaz.

El president del Govern va dedicar una part del seu discurs a la conjuntura econòmica i va dir que no veia motius per canviar el rumb traçat pel seu Govern. Per això va anunciar «encara més rigor en la despesa pública, més innovació, més liberalització, més privatitzacions, més reformes. I menys imposts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris