cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Govern i sindicats donen el vistiplau definitiu al contracte a temps parcial

Després de més de mig centenar de reunions i de devers 200 hores de negociació, Govern i sindicats arribaren ahir a un principi d'acord sobre la reforma del contracte a temps parcial.

Encara falta plasmar per escrit els termes del compromís i aconseguir la seva acceptació per part dels empresaris. No obstant això, les centrals sindicals es mostren satisfetes i afirmen que l'Executiu ha acceptat totes les seves peticions.

En concret, el secretari d'Acció Sindical de UGT, Toni Ferrer, assegurà que «el Govern ha assumit tots i cada un dels punts que plantejàvem els sindicats», mentre que el seu homòleg de CCOO, Fernando Puig, declarà que després de la reunió d'ahir a la matinada «existeix una base sòlida per poder corregir els problemes que bloquejaven la negociació».

Per tant, si la plasmació en els papers del principi d'acord compleix amb allò consensuat ahir entre els màxims líders sindicals i el ministre de Treball i Assumptes Socials, Javier Arenas, s'entraria en una fase de redacció definitiva de l'esborrany del text legal que, finalment, el Govern duria al Congrés.

Els sindicats mostraren la seva satisfacció per aquest principi d'acord, que segons les seves dades, en beneficiarà més d'un milió de treballadors. Els termes del compromís entre Treball i centrals sindicals estableixen una jornada màxima de contracte a temps parcial que no podrà superar el 77 per cent de la jornada màxima pactada en conveni o, en el seu defecte, de la jornada màxima legal (40 hores).

Respecte de la protecció social d'aquest nou contracte, els representants sindicals insistiren que està assegurada, ja que estableix un coeficient de l'1'5 que permetrà que cada hora cotitzada es computi com a hora i mitja a efectes de rebre la pensió de jubilació, amb la qual cosa se'n facilita l'accés.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris