lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
16°

Julio Anguita creu que alguns vots que eren d'IU ara han tornat a EH

El coordinador general d'IU, Julio Anguita, va considerar que els mals resultats obtinguts per IU-EB a les eleccions basques eren a causa de la complexitat del missatge que va llançar als bascs la coalició liderada per Javier Madrazo i de la polarització de la campanya. Negà que l'electorat els hagi castigat per haver subscrit el Pacte d'Estella, juntament amb PNB, EA i EH, i explicà que els votants d'HB que en altres ocasions els havien ofert el seu suport, han tornat a la coalició abertzale, que està intergrada ara a EH.

Anguita insistí que la campanya ha estat «polaritzada entre nacionalistes i no nacionalistes» i apuntà que la manera en què la societat entén els missatges la du a distingir només «entre el blanc i el negre».

Després de reiterar el «suport i la fortalesa» que en tot moment es brindarà als membres d'IU-EB, Anguita va reconèixer que la reunió de la Presidència Federal, en la qual es varen analitzar aquests resultats de les eleccions va estar presidida per l'«autocrítica».

Per tant, el líder d'IU reiterà que la Presidència Federal assumeix el dicurs mantingut a Euskadi, encara que creuen que haurien d'haver utilitzat més temps «i més feina al carrer» a explicar-ho i a fer-ho arribar a la societat perquè aquest era un missatge que no era «gens ni mica simplista i complex», que no es podia explicar de cap manera en quatre o cinc mítings».

En resum, el diagnòstic que féu la direcció d'IU assenyala que l'error ha estat l'errada en la forma i no el missatge presentat. De la mateixa manera, Anguita negà que aquesta derrota hagi servit per treure conclusions dels mals resultats obtinguts per IU-EB per evitar un nou daltabaix en les eleccions municipals i europees del mes de juny del 1999.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris