cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El Govern xilè envia un avió hospital per traslladar Pinochet

L'arribada a Londres diumenge d'un avió hospital de la Força Aèria xilena, va originar d'immediat rumors entre els periodistes britànics i estrangers que segueixen el cas de Pinochet, sobre una «pròxima» partida cap a Xile de l'exgeneral, que es troba detingut a la London Clinic des del 16 d'octubre.

L'avió, amb la inscripció Força Aèria de Xile, de color blanc i blau, amb dos motors i capacitat per a 18 persones, ha portat des de Santiago un metge i dues infermeres militars.

La seva autonomia de vol és d'aproximadament 10 hores, per la qual cosa en tornar a Xile hauria de detenir-se per proveir-se de carburant en una base aèria de Recife, al Brasil, on generalment fan escala els avions de la Força Aèria xilena.

L'aparell, un Gulfstream III, de tipus «executiu», roman totalment aïllat a la base militar de Brize Norton, a uns 100 quilòmetres a l'oest de Londres.

Avançant-se a qualsevol tipus d'interpretació precipitada, el Ministeri britànic de Defensa ha assenyalat que el noli de l'avió «és cosa dels xilens i no ha d'interpretar-se com una decisió d'un signe o un altre respecte de la sort de Pinochet, que no competeix al Govern britànic». Per la seva part, familiars del general assenyalaren a la premsa britànica ahir que es «tracta d'un avió hospital enviat com a mesura de precaució, ja que hem d'estar llests davant qualsevol decisió que es prengui».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris