lluvia ligera
  • Màx: 14°
  • Mín: 13°
14°

IU considera que ha pagat el preu de la seva coherència

El coordinador de la Presidència d'IU, Víctor Ríos, afirmà que la seva formació ha «pagat el preu de la seva coherència» en aquestes eleccions basques, en les quals, segons les primeres dades oficials, ha perdut quatre dels sis escons que va aconseguir a les votacions del 1994. «Ens hem enfrontat al bipolarisme i hem pagat el preu de la coherència, perquè els resultats són dolents», va dir Ríos en una declaració als periodistes a la seu federal d'IU. Ríos va assegurar que enfront dels partits que «han utilitzat la por» i els que han explotat «el sentiment nacionalista», Esquerra Unida-Ezker Batua «ha apostat per un missatge que defugia la confrontació, un missatge constructiu».

EA El candidat d'EA a lehendakari, Carlos Garaikoetxea, assegurà que l'increment de la participació registrada «ha incidit notablement en l'ascens dels partits estatals, molt especialment en el del PP». Garaikoetxea féu un balanç dels resultats del seu partit i va dir que l'elevada participació ha estat motivada per la polarització de la campanya, derivada de la treva d'ETA, l'alarma sembrada per alguns entorn del futur i les apel·lacions dramàtiques al vot.

UA Pablo Mosquera va justificar ahir el descens electoral d'aquesta força a la «bruta» campanya que s'ha desenvolupat, tant a això com a l'increment de la participació, encara que expressà el seu compromís perquè els 2 escons aconseguits «valguin per 6». En una compareixença davant la premsa i els simpatitzants que esperaven els resultats electorals en un hotel de Vitòria, Mosquera anuncià que, en la pròxima reunió del Consell Territorial d'UA, «com sempre», posarà el seu càrrec a disposició del partit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris