cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
22°

El PSOE diu que s'ha defensat la vigència de la Constitució i Guernika

El secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, destacà ahir l'ascens del PSE-PSOE en els comicis bascs i considerà que el resultat d'aquestes eleccions ha suposat un suport als partits que han defensat la vigència de la Constitució i l'Estatut de Guernika.

El secretari general del PSOE expressà la satisfacció del seu partit per l'alta participació dels ciutadans bascs en aquesta consulta i va dir que això és una mostra que hi ha hagut un compromís amb el futur d'Euskal Herria.

El dirigent del PSOE elogià l'augment de representats al Parlament basc que ha aconseguit el PSE com a conseqüència de la major participació, encara que va reconèixer que l'increment ha estat menor del que els hauria agradat.

No obstant això, va insisitir en què és molt important que en unes eleccions en les quals s'ha posat en dubte la vigència de la Constitucio i de l'Estatut de Guernika, hi ha hagut un gran suport als partits que, com el PSOE i el PP, han defensat la plena vigència d'aquestes normes.

«Això és molt d'agrair i ha de tenir-se en compte als debats sobre el futur d'Euskal Herria», afegí Almunia, qui subratllà que totes les forces que suscriviren el denominat Pacte d'Estella, a excepció d'EH, han vist com ha disminuït el suport dels seus votants.

«Els resultats han de servir, també, per tal que els que dubten si mantenir o no la violència, renunciïn definitivament a ella com més aviat millor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris