algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Iturgaiz dedica el triomf electoral als regidors populars assassinats

El president del Govern, José María Aznar, analitzarà a Moncloa els resultats

El candidat a lehendakari del Partit Popular, Carlos Iturgaiz, dedicà «el triomf electoral» aconseguit pel seu partit a les eleccions basques «als companys que han caigut pel camí», en record dels sis regidors assassinats per ETA en els darrers dos anys.

Amb l'escrutini acabat, el PP ha obtingut en aquestes eleccions setze diputats, cinc més que a les passades eleccions autonòmiques, i es converteix per primera vegada en la primera força política a Àlava, en uns comicis bascs.

Iturgaiz, somrient, afirmà que el PP és la força que més ha incrementat el seu vot en aquestes eleccions i el partit polític amb major creixement continuat en els darrers vuit anys.

El president del PP a Euskal-Herria assegurà que «per arribar a allò que avui som hem hagut de superar temps molt durs» i recordà «amb especial emoció Gregorio Ordóñez, José Luis Caso, Miguel Àngel Blanco, José Ignacio Iruretagoyena, Tomás Caballero, Manuel Zamarreño, i Alberto Jiménez Becerril i la seva esposa. A tots ells "va dir" els devem que avui siguem la primera força política a Àlava, Vitòria i San Sebastià, i la segona a Biscaia i Bilbao».

A judici d'Iturgaiz, aquestes eleccions han demostrat que Euskal Herria, «és més plural que mai. Es confonien els que volien monopolitzar el futur d'Euskadi».

Es felicità a si mateix i «a tots els bascs per l'afluència massiva a les urnes i al PNB per la seva victòria, encara que hagi perdut un diputat» i afirmà a més a més que el PP serà a la propera legislatura «un insturment vàlid i segur per al desenvolupament d'Euskal Herria». D'altra banda, el president del Govern, José María Aznar, felicità ahir vespre la direcció nacional del PP i la regional d'Euskal Herria pels seus excel·lents resultats aconseguits, que superen les previsions més optimistes que manejaven els populars. Aznar mostrà la seva satisfacció per haver aconseguit tots els objectius que es perseguien en aquestes eleccions.

També s'ha de dir que des del PP no es volia entrar a parlar sobre possibles aliances parlamentàries. Aznar analitzarà avui a Moncloa els resultat de les eleccions amb Cascos, Rato, Piqué, Pedro Antonio Martín Marín, Jaime Mayor Oreja, Mariano Rajoy, Àngel Acebes i Luis de Grandes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris