cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
29°

Aznar i Blair coincideixen a respectar els jutges i a no polititzar el cas Pinochet

El president del Govern espanyol, José María Aznar, coincidí ahir amb el primer ministre britànic, Tony Blair, en la necessitat de respectar les decisions judicials relatives a Pinochet i advertí contra el «disbarat» de convertir aquest cas en un assumpte polític.

Aznar i Blair conversaren a Poertschach sobre la detenció de l'exdictador xilè Augusto Pinochet i coincidiren que «l'assumpte està en mans dels jutges», segons explicà el cap del Govern espanyol en una conferència de premsa, al terme del Consell Europeu informal celebrat en aquesta localitat austríaca.

D'altra banda, el portaveu de l'Associació Jutges per a la Democràcia, Ricardo Bodas, assenyalà ahir que considera viable l'extradició de Pinochet i manifestà que el Govern, en tractar-se d'un «supòsit d'extradició activa, hauria de limitar-se a tramitar-lo». En aquest sentit, assenyalà que creu que no existeix cap tipus d'ingerència per part del jutge Baltasar Garzón en el cas de la detenció de l'exdictador, i subratllà que «actualment existeixen serioses possibilitats que l'extradició surti endavant».

Mentrestant, l'expresident del Senat xilè Sergio Romero assegurà ahir que el sumari obert contra Pinochet és «un judici polític realitzat per un jutge polític», i criticà els «errors processals» del sumari instruït per Garzón. Romero considera que les acusacions de Garzón són «polítiques» i que aquest no ha respectat cap procediment, ja que tots els actes dictats per Garzón han estat recorreguts pels diferents fiscals generals de l'Estat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris