cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

La jornada de reflexió només es veié afectada per al·lusions de polítics

Prop de dos milions de bascs han d'elegir avui 75 parlamentaris

La teòrica tranquil·litat que havia de tenyir la tradicional jornada de reflexió d'ahir es va veure enterbolida per algunes al·lusions polítiques. Així, el secretari general d'ocupació, Manuel Pimentel lamentà «profundament» que els sindicats haguessin parlat del vot dels treballadors bascs advertint-los que tinguessin cura de la seva elecció.

«No entenem, i no podem compartir, que en un dia de reflexió hagin parlat del vot», digué Pimentel aclarint també que respectava el desig de les centrals sindicals de rompre les negociacions laborals.

També trencà el silenci un comunicat del Ministeri d'Interior en el qual Jaime Mayor Oreja es defensava de les paraules del president del PNB, Xabier Arzalluz, qui afirmà que el ministre «es troba sota l'Exèrcit i la Guàrdia Civil». En aquest comunicat s'acusa Arzalluz de propagar «falsetat i calúmnia» en relacionar-lo amb la «guerra bruta». Pel portaveu parlamentari del PNB, Iñaki Anasagasti, la nota d'Interior respon a un intent de «continuar estant present en la campanya» electoral en jornada de reflexió.

Així, un total de 1.821.456 bascs, 72.206 més que en les eleccions de 1994, podran acudir avui a dipositar el seu vot i elegir els 75 parlamentaris d'entre les nou candidatures que es presenten a Guipúscoa i Biscaia i les deu d'Àlaba.

La jornada electoral comptarà amb un dispositiu especial de l'Ertzaintza que desplegarà devers tres mil agents per a la custòdia dels col·legis electorals i la cura de la seguretat ciutadana.

Juntament amb els agents de la Policia autònoma, la jornada electoral mobilitzarà 12.400 persones entre personal adscrit a les meses i col·legis electorals, jutjats, ajuntaments, correus i personal del Departament d'Interior del Govern basc.

Del total del cens, 244.157 persones podran votar a Àlaba, comptant amb els residents absents a l'estranger, 586.141 a Guipúscoa i 991.158 a Biscaia. En aquesta ocasió estan convocats a les urnes els electors dels 250 municipis que componen la Comunitat Autònoma d'Euskadi, dos més que en 1994.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris