cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Hisenda troba un frau de més de 4.000 milions en l'impost del tabac

El Ministeri d'Hisenda ha descobert un frau fiscal de més de 4.000 milions de pessetes, en concepte d'IVA i Imposts Especials sobre el tabac, i ha destapat un total de 19 milions de capsetes amb segells falsos d'exportació i trànsit, que finalment es vengueren a Espanya.

El director del Departament de Duanes de l'Agència Tributària, Javier Goizueta, explicà que aquest tabac «en principi, anava destinat a l'exportació i realment no creuà la frontera, es consumí en el nostre país sense pagar imposts, i es produí així un delicte de falsa declaració d'exportació».

Aquesta operació començà fa quatre mesos a Madrid amb la captura d'un camió amb 500.000 capses i s'estengué després a Andalusia, La Rioja i Catalunya. Els esforços del Servei de Duanes i Imposts Especials de l'Agència Tributària permeteren incautar, gràcies al nou sistema de control de contenidors en duanes, 1'5 milions de capsetes, que suponsaran uns ingressos extres per a Hisenda de 300 milions de pessetes.

Segons el secretari d'Estat d'Hisenda, Juan Costa, la millora en la lluita contra el frau ha permès que en 1998 Tabacalera vengui 335 milions de capsetes de tacac més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris