cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

La taxa d'alcoholèmia es redueix de 0'8 a 0'5 grams per litre de sang

El Consell de Ministres aprovà ahir endurir la taxa màxima d'alcoholèmia permesa, que passa de 0'8 grams per litre de sang a 0'5 grams per als conductors de vehicles, que podran ser sancionats amb cent mil pessetes i la suspensió del carnet de conduir.

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, explicà, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que a la taxa de 0'5 pot arribar un home d'uns 70 quilos una hora després d'haver consumit dues copes de vi o dues cerveses o una dona de 55 quilos mitja hora després d'haver pres un vi o una cervesa.

El Govern central aprovà ahir les noves taxes d'alcoholèmia en un real decret que suposa la modificació dels articles 20 i 23 del Reglament General de Circulació de l'any 1992 i entraran en vigor sis mesos després de la seva publicació en el BOE.

Les noves normes fixen una taxa més rigorosa, de 0'3 gram per litre de sang, per als conductors de transport de viatgers de més de nou places, els del servei públic, escolars i menors, els de mercaderies perilloses, els que transporten més de 3.500 quilograms, els de servei d'urgència i transports especials.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris