cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
23°

Arzalluz: «En el Govern central mana l'Exèrcit i la Guàrdia Civil»

El president del PNB, Xabier Arzalluz, assegurà ahir que sobre el Govern central i sobre el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, «mana la Guàrdia Civil i ETA», en resposta a les declaracions del màxim responsable de les Forces de Seguretat de l'Estat, qui va dir dijous que l'acord de Lizarra està liderat per ETA.

En una roda de premsa en la qual oferí la seva visió sobre el desenvolupament de la campanya electoral basca, deixà clar que l'organització armada no imposa els seus criteris ni al PNB, EA i IU-EB, i afegí que «ignor si mana a HB, això ho deix a ells».

«És molt més realista dir que sobre el Govern de Madrid i sobre el senyor Mayor Oreja mana l'Exèrcit o la Guàrdia Civil, que dir que sobre nosaltres mana ETA», denuncià. En aquest sentit, qualificà de «manipulació» les paraules del ministre Mayor Oreja en les quals col·locava ETA com a dirigent del fòrum de Lizarra, al temps que el considerà «un punt més en què aquest cavaller està incidint en la por, dedicat, més que a les feines d'Interior, a intoxicar la premsa».

Per Xabier Arzalluz, «moure el vot del més senzill a través de la por és un delicte de la democràcia». És aquest el comportament que, segons ell, han duit a terme en el període electoral els populars i socialistes en haver girat els discursos d'ambdues formacions de manera «abusiva» sobre la «por, el frontisme i la divisió».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris