cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Manifest de l'esquerra contra la reforma de l'IRPF

La reforma de l'IRPF, aprovada pel Govern i que entrarà en vigor el pròxim any, ha estat una vegada més objecte de les crítiques de l'esquerra tant política com sindical. PSOE, Iniciativa per Catalunya, el Partit Democràtic de Nova Esquerra, UGT i CCOO, signaren ahir, amb l'absència d'IU, un «manifest progressista» contra la reforma de l'impost, que consideren «regressiva» i contrària als interessos de la majoria.

Les organitzacions signants denuncien que el nou impost perjudica els treballadors i beneficia les rendes més altes, i trenca així el «necessari equilibri» entre les rendes del treball i del capital. Així mateix, consideren que la reforma permetrà estendre les borses de frau fiscal, provocarà l'augment d'altres impostos, com els indirectes, i la reducció de les prestacions socials.

Des del PP, Vicente Martínez Pujalte, portaveu d'Hisenda en el Congrés, llevà importància al manifest i insistí en què el nou IRPF és «més just, perquè farà pagar més als que més tenen i baixarà la factura a tots els contribuents».

Els signants del manifest insisteixen en el fet que la reforma plantejada pel Govern és injusta perquè afavoreix els més poderosos i posar en perill l'estat de Benestar. «Als de dalt els ha tocat la loteria i als de sota només els premis menors i, a més a més, el govern pretén també que no se'ls apugi els sous, sota el pretext de rebaixa fiscal», subretxà el diputat d'IC, Joan Saura.

José María Fidalgo, portaveu de CCOO, afirmà que la reforma de l'impost suposarà un benefici fiscal de 100.000 milions de pessetes a les 134.000 persones amb rendes més altes del nostre país.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris