cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 29°
34°

La Fiscalia de l'Audiència recorre contra l'acte de Garzón

El jutge va ampliar a 94 les imputacions d'assassinat contra Pinochet

La Fiscalia de l'AUdiència Nacional ha recorregut l'acte del jutge Baltasar Garzón en el qual ampliava la presó provisional del general Augusto Pinochet amb la imputació de 94 assassinats pels delictes de genocidi, terrorisme i tortures. El fiscal adscrit al cas, Pedro Rubira, ha sol·licitat a més que es faci una exposició raonada al Tribunal Suprem en ser Pinochet senador vitalici xilè i, segons la Fiscalia, tenir dret a gaudir de les mateixes prerrogatives que els aforats espanyols.

Aquest text amplia les accions de la Fiscalia Nacional contra la decisió de Garzón, ja que el passat dia 19 el Ministeri Públic presentà un altre recurs en la mateixa direcció.

El fiscal estima que per donar «pau definitiva» és imprescindible respectar la Constitució, que segons ell vulnera Garzón en les darreres resolucions judicials en el relatiu a l'Estat de Dret i el principi d'irretroactivitat de la Llei penal.

Dos dies més  

D'altra banda, Garzón acordà anit prorrogar dos dies el termini que establí perquè les parts l'informassin sobre la petició d'extradició de Pinochet, segons informaren fonts jurídiques.

Dilluns passat, Baltasar Garzón donà un termini de tres dies als advocats de l'acusació i al Ministeri Fiscal perquè exposassin els seus arguments jurídics, a favor o en contra, per sol·licitar al Regne Unit l'extradició de Pinochet pels delictes de genocidi i terrorisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris