cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
29°

Iparretarrak anuncia la voluntat d'unir-se a l'alto el foc

L'organització Iparretarrak (IK) ha anunciat implícitament la suspensió dels seus atemptats, declarant la seva «voluntat d'observar sense entorpir» la situació creada per la treva d'ETA, tal com declara en l'edició d'avui del setmanari basc Ekaitza.

Recordant altres períodes d'inactivitat, IK afirma que «avui, en un context polític nou (...) adoptarem la mateixa actitud: observar, analitzar i evitar servir de coartada als que no volguessin fer res o no canviar res».

No obstant això, IK fa una advertència a l'Estat francès contra el que anomena «l'immobilisme» respecte al País Basc francès, i amenaça els bancs que rebutgen emetre xecs en basc.

Des de setembre de 1997, tres atemptats van ser reivindicats per IK, l'objectiu del qual varen ser sucursals bancàries al País Basc.

Dins de la implicació de França en la treva decretada per ETA "que reclama per a Euskal Herria el País Basc francès" el lehendakari sortint, José Antonio Ardanza, demanà a les autoritats gales que «no ens impideixen exercir el nostre dret a la sobirania», segons una entrevista publicada ahir pel diari francès Suroeste.

Ardanza subratllà que no és «un imperialista», però que «com a nacionalista, somnii amb una territorialitat amb el País Basc francès i Navarra, i som també un demòcrata respectuós amb la voluntat dels altres».

Ardanza assegurà que el seu Govern ha intentat sempre defensar els interessos del País Basc francès «com si fossin nostres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris