cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Amedo i Domínguez poden sortir de la presó en juntar el TS les condemnes

Els expolicies José Amedo i Michel Domínguez podrien sortir en breu en llibertat en tercer grau penitenciari després que el Tribunal Suprem hagi acordat acumular la seva condemna pel cas Marey a la que pesava contra ells pels atemptats dels GAL que es jutjaren en el cas Amedo.

El vistiplau del Suprem a l'acumulació de les seves penes és la primera passa perquè Amedo i Domínguez tornin a sortir en llibertat, ja que per obtenir-la han de ser ara reclassificats de grau penitenciari per la Direcció General d'Institucions Penitenciàries, que depén del Ministeri de l'Interior. Amedo i Domínguez es troben presos des del passat 25 de setembre en el centre d'internament Victoria Kent, l'antiga presó de Yeserías (Madrid), en compliment de les penes de nou anys i mig i de dos anys i quatre mesos, respectivament, que els imposà el Suprem pel segrest de Segundo Marey.

Petició

El seu advocat, Jorge Manrique, demanà al tribunal l'acumulació d'aquestes penes a les de 108 anys que el 1991 els imposà l'Audiència Nacional pels atemptats dels GAL contra els bars Batzoki i Consolation, amb la qual cosa podrien de nou recobrar la llibertat. El fiscal donà suport a aquesta mesura. En haver complert el temps de pena necessari per obtenir el grau penitenciari més favorable, Amedo i Domínguez podrien recobrar en part el règim especial que gaudien en els darrers anys, ja que no anaven a la presó ni a dormir perquè estaven en tercer grau i tenien un permís especial.

En l'acte fet públic ahir, la sala que jutjà el cas Marey resolt que «procedeix acordar l'acumulació de les condemnes imposades en les dues sentències» dictades contra ambdós expolicies perquè concurreixen els requisits legals per això.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris