cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Aznar no confirma el viatge dels reis a Cuba però no el descarta

El president espanyol i Fidel Castro es tornaren a reunir a la Moncloa

El president del Govern, José María Aznar, no volgué confirmar el viatge dels reis Joan Carles i Sofia, «encara que el tema s'estudia i en absolut es descarta».

Els governs d'ambdós països «continuaran estudiant la realització d'aquest eventual viatge, però encara no es dóna una confirmació absoluta que tengui lloc ni sobre les dates. Aznar repassà amb el president cubà Fidel Castro les conseqüències de la recent cimera iberoamericana efectuada a Porto, les perspectives de la propera cimera de l'Havana i el futur de les relacions hispanocubanes, durant una entrevista de quasi dues hores mantinguda ahir al Palau de la Moncloa, en un «ambient relaxat».

En aquest darrer aspecte Aznar i Castro han reforçat la idea exposada a Porto sobre la conveniència de «tenir una certa discreció sobre els contactes», cosa que significa que «hi haurà contactes, que no seran secrets però en què no es pretén esbombar les diferències sinó treballar per millorar les relacions entre els dos països».

Hores abans, Fidel Castro destacà a la localitat extremenya de Mèrida «la millora de relacions entre Cuba i Espanya, per sobre de les diferències polítiques i ideològiques».

Així mateix, va dir que la seva experiència en les relacions amb Aznar, «és que ambdós podem conversar amb serietat i respecte i treballar en qüestions que són d'interès per als dos països».

En una compareixença conjunta amb el president extremeny, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, va dir que la col·laboració entre Espanya i Cuba «és necessària i convenient», i subratllà que les converses «es desenvolupen normalment, amb respecte i serietat».

En aquest sentit, manifestà que ell observa de cada persona les seves qualitats, «i m'agrada la serietat». «L'experiència de les meves relacions amb el president del Govern espanyol és que ambdós podem conversar amb serietat, respecte i treballar en qüestions que són d'interès comú per als dos països», destacà.

Segons el seu parer, «per sobre de les diferències polítiques i ideològiques la millora de relacions entre Cuba i Espanya, ha fet feliços molts espanyols, que miren cap al futur i que pensen a llarg termini». Castro ha subratllat que en els contactes entre espanyols i cubans, «es crea un clima superior al què es crea en els contactes amb els altres països».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris