lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
28°

Rubio nega la intervenció d'Adolfo Suárez davant el Banc d'Espanya

L'exgovernador del Banc d'Espanya Mariano Rubio negà ahir de manera taxativa davant l'Audiència Nacional que l'expresident del CDS, Adolfo Suárez, li encarregàs el 1989 una gestió en favor de l'anterior president de Banesto Mario Conde. A preguntes de la defensa de Conde, Rubio, visiblement irritat, atribuí a «interessos de sobra coneguts» aquestes acusacions, alhora que titllà d'«absolutament fals» i d'«una mentida» que acudís a un sopar en el qual Suárez l'instà perquè aprovàs els comptes de l'Espanyol de Crèdit.

Rubio, a preguntes de l'advocat del financer, Juan Sánchez Calero, respongué insistentment que no mantingué cap tipus de contacte amb l'exlíder del CDS. Prèviament, el lletrat, citant un llibre del periodista Jesús Cacho, l'inquirí sobre aquest sopar a quatre bandes en el qual els assistents es comprometeren a mantenir la trobada en «estricte secret» i a desmentir-lo de manera rotunda en cas de filtració a la premsa.

«És un disbarat, una falsedat provocada per interessos de sobra coneguts», exclamà Rubio, molt alterat, per a tot seguit, atribuir aquesta pregunta a interessos prou coneguts, encara que, a pesar que la defensa l'instàs a explicar-los, no volgué entrar en més detalls.

L'exmàxim responsable de l'institut emissor negà durant el judici oral que se segueix a l'Audiència Nacional contra l'exbanquer qualsevol tipus de contacte amb Suárez sobre «problemes concrets» de Banesto. L'anterior governador del Banc d'Espanya també hagué d'explicar en el judici pel cas Banesto la seva posició davant la fallida fusió entre l'entitat financera i el Banc Central.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris