cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El Govern acosta quatre presos etarres i concedeix el tercer grau a un altre

Mayor Oreja subratllà que no es tracta d'un canvi de la política penitenciària

El Govern espanyol decidí ahir traslladar quatre presos etarres a presons basques i concedir el tercer grau a un altre reclús. El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, justificà l'acostament en raons sanitàries i insistí que la mesura no suposa cap canvi de la política penitenciària. No obstant això, aquest gest no rebé el suport de les forces nacionalistes basques, que el consideraren «totalment insuficient» i «irrellevant».

La Direcció General d'Institucions Penitenciàries indicà que els quatre reclusos que seran traslladats "Fernando Díaz Torres, Miguel Angel Vázquez, Pedro Guridi Arocena i Francisco Javier Etxevarria González" podran rebre l'assistència mèdica que requereixen en els centres hospitalaris que han estat sol·licitats pels mateixos interessats. Patricio Goyonetxe Telletxea gaudirà així mateix del tercer grau, que suposarà l'avançament de la llibertat condicional, per raons humanitàries.

Puntualització  

Mayor Oreja subratllà que aquesta mesura ja ha estat practicada abans pel seu Departament. El ministre puntualitzà que tots els altres presos etarres estan a les presons que els corresponen. «Cadascú valorarà com cregui convenient aquesta decisió del Govern», va dir.

El titular d'Interior afegí que si l'actual situació de treva es consolida, l'Executiu «aplicarà una política flexible, dinàmica i més profunda». «Però avui per avui "continuà" el Govern reitera la seva política».

Mayor tingué el suport del portaveu de l'Executiu i ministre d'Indústria i Energia, Josep Piqué, que va subratllar que aquesta mesura és una mostra que el Gabinet Aznar ha estat «sensible» a les peticions formulades per totes les forces polítiques. Afegí que els canvis en política penitenciària es produiran, en tot cas, si s'avança en el procés de pau i es consolida l'abandó de les armes. «Per consegüent, que ningú no cerqui una interpretació més profunda», subratllà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris