cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

L'Audiència confirma el processament de Galindo

La Sala Penal de l'Audiència Nacional confirmà ahir el processament per un presumpte delicte de pertinença a banda armada del general de la Guàrdia Civil Enrique Rodríguez Galindo, de l'exgovernador civil de Guipúscoa Julen Elgorriaga, del capità de la Benemèrita Àngel Vaquero i de l'exsergent Enrique Dorado Villalobos, en el cas Lasa-Zabala.

En un acte notificat ahir, la Sala accepta com a base indiciària suficient per estimar que es formà una banda armada i organitzada anomenada GAL els documents del Cesid desclassificats per decisió del Suprem.

Resolució  

En aquest sentit, recorda que en la resolució del jutge instructor Javier Gómez de Liaño on s'amplià el processament al delicte de pertinença a banda armada se subretxava que «alguns dels projectes de represàlia tingueren reflex documental en les denominades «notes de despatx» i concretament en una del 6 de juliol del 1983, l'assumpte del qual es denominava Accions en França, atribuint-se als processats el fet de formar part de la ramificació del Grup en el Servei d'Informació de la 513 Comandància de la Guàrdia Civil, amb seu a Sant Sebastià».

Per a la Sala, el contingut d'aquests documents constitueix «indicis suficients» per a la imputació de la possible comissió per part dels processats del delicte de pertinença a banda armada, «sense perjudici de la provisionalitat de la valoració realitzada, pròpia de la declaració de processament».

L'acte de la Sala desestima els recursos d'apel·lació presentats per Rodríguez Galindo, Elgorriaga, Dorado Villalobos i Vaquero contra l'ampliació del seu processament al delicte de pertinença.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris